Røyken har lagt seg etter at Finansminister Siv Jensen la frem Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019 fra Stortingets talerstol mandag. Nå får hun ros av DNB-direktør for å adressere viktige problemer for norske bedrifter.
Les også: Savner tydelig satsing på “hverdagsnæringslivet”
Selv om mange i forkant hadde håpet på en mer langsiktig og tydelig satsing på «hverdagsnæringslivet», så var det flere punkter i budsjettet som ble positivt mottatt blant småbedriftseiere.

Viktige drivere

Forslag om å redusere selskapsskatten, øke bunnfradraget for formueskatten og forbedre betingelsene for selvstendig næringsdrivendes pensjonssparing får nå skryt fra Benedicte Schilbred Fasmer, som er konserndirektør for bedriftskunder i DNB.
– Våre bedriftskunder forteller oss at det er formueskatten og enklere regelverk som er de to viktigste driverne for å stimulere til mer verdiskaping i næringslivet. Det er derfor positivt at de to viktigste problemene i hverdagen bedres for bedriftene, sier Schilbred Fasmer til bankens egen nettside.

– Positivt at de to viktigste problemene i hverdagen bedres for bedriftene

Benedicte Schilbred Fasmer, DNB

Økt investering

Hun mener dessuten at tiltakene vil bidra til å styrke norske bedrifter i konkurranse med våre naboland.
– Dette betyr veldig mye for bedriftene. Ikke bare kan bedriftene investere mer innen eksisterende forretningsområder, men det kan også stimulere til satsing på nye områder, sier Schilbred Fasmer.
– Våre naboland har over flere år redusert selskapsskatten, og dette er derfor en viktig konkurransefaktor og rammebetingelse for norske bedrifter, legger hun til.

Lignende stoff:

Del:

Facebook

BLI MEDLEM