Experis Cybersecurity holder prestisjekurs i datasikkerhet på nett

Bruk hjemmekontoret til kompetanseheving på IT-sikkerhet

Behovet for kompetanse på digital sikkerhet har aldri vært større, men reise- og møterestriksjoner forhindrer normal kursvirksomhet. Nå har Experis Cybersecurity gjort de internasjonalt anerkjente sikkerhetskursene fra (ISC)² tilgjengelig på nett. Dette er de mest prestisjefylte sertifiseringskursene som finnes for de som jobber med datasikkerhet.

– De som tar disse kursene har ofte flere års erfaring innen datasikkerhet, men trenger å dokumentere kunnskapen. Det er ikke alle som har universitetsgrader og mange ønsker å bevise kunnskapen de besitter. Siden sikkerhetsfaget er i rask utvikling er det også mange som må re-sertifiseres, sier Bjarte Malmedal, sjefskonsulent i Experis Cybersecurity og en av landets fremste sikkerhetseksperter.

Les også: Tetter gap i datasikkerheten

Experis Cybersecurity består i dag av spesialister med bakgrunn fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet og forsvaret, samt seniorkonsulenter med lang erfaring fra sikkerhetsfaget.

– Flere av kursdeltakerne har erfaring med drift av skyløsninger og ønsker å spesialisere seg på sikkerhet. Andre ønsker et karriereskifte hvor de i større grad kan jobbe med sikkerhet. Kursene er rettet mot de som jobber med sikker utvikling og drift, samt ledere av sikkerhetsarbeidet i en virksomhet, sier Malmedal.

Kursene holdes av Stein Arve Jacobsen Møllerhaug, Principal Advanced Knowledge Developement Manager hos Experis Ciber AS. Møllerhaug er autorisert ISO 27001 Master Trainer (PECB) og for undervisning av (ISC)² CISSP, CCSP, SSCP og CSSLP.

Les mer om Experis Cybersecurity

Flere fordeler med online-kurs

Malmedal forteller at online-kursene vil gi minst like stor læringsverdi som tradisjonelle kurs.

– Selv om det blir annerledes med online-kurs er vi sikre på å kunne levere det samme innholdet. Vi tror det kan bli vanskelig å samles i fysiske kurslokaler på en stund, og mener derfor det er viktig å kunne levere det samme innholdet på nett. Fordelen med online-kurs er at de blir tilgjengelig som videoopptak slik at deltakerne kan repetere foredragene når de vil.

Les også: Må øke fokus på IT-sikkerhet blant små- og mellomstore bedrifter

Kursene blir gjennomført på Cisco Webex, et brukervennlig virtuelt klasserom hvor deltakere har tilgang på dokumenter, presentasjoner, videoer, chat og mye annet.

– Om du deltar på et fysisk møte er du avhengig av notater og hva du husker, så det å ha opptak av kurset en fordel for de som deltar. Dette er en veldig god plattform for gjennomføring av kurs, sier Malmedal.

Koronakrisen skaper nye sikkerhetstrusler

Han peker på at trusselbildet er preget av pandemien og at kriminelle bruker pandemien som et bakteppe for å angripe norske virksomheter.

– Både sikkerhetsmyndighetene og sikkerhetsselskapene forteller at risikoen for digitale angrep har økt som følge av koronakrisen. Samtidig ser vi at sikkerhetssystemene som brukes på jobb ikke er beregnet på at alle skal jobbe hjemmefra. VPN-løsningene har ofte ikke kapasitet til at alle bruker den samtidig, og mange bruker andre løsninger som gjør oss mer sårbare for kriminelle som står klare til å utnytte situasjonen.

Les også: Satte cybertrusler og konsekvenser av dårlig sikkerhet på dagsorden

– Kombinasjonen av hjemmekontor og flere angrep gir økt risiko enn det vi hadde før.  Da trenger man flere folk og økt kompetanse til å møte disse truslene. Om situasjonen beskriver hvordan vi kommer til å jobbe i fremtiden, med økt digital samhandling og mindre reiser, vil behovet for kompetanse på IT-sikkerhet øke på lang sikt. På kort sikt er det mange som hadde planlagt kompetanseheving i løpet av sommeren eller høsten, men som plutselig ikke kunne gjennomføre. Nå er kursene tilgjengelig på nett slik at alle kan gjennomføre kursene som planlagt, avslutter Malmedal.

Benytt anledningen til å få reduserte priser på alle kursene som begynner rett etter påske.

Faktaboks om online-kurs i (ISC)²-serien:

CISSP – Certified Information System Security Professionals

CCSP – Certified Cloud Security Professional

SSCP – System Security Certified Practitioner

CSSLP – Certified Secure Software Lifecycle Professional

Kilde:

Bjarte Malmedal, sjefskonsulent i Experis Cybersecurity.
Mob. 9909 4838
https://www.ciber.no/aktuelt/isc-2-som-onlinekurs/ 

Experis Cybersecurity

 

Del:
Untitled Document