Mange småbedriftseiere bruker så mye tid og energi på virksomhetens daglige drift at det nesten oppleves som umulig å ha full kontroll på «alt det andre». For å oversikt over hva som befinner seg i bedriftens blindsone må man innimellom prioritere å snu seg rundt.    

Og det er akkurat det vi håper du vil gjøre sammen med oss her på dinbedrift.no og SMB-TV de kommende månedene. I flere samtaler vil vi gå igjennom og komme med råd om mange av de vanligste juridiske utfordringene som plutselig dukker opp i en travel bedriftseiers blindsone.

Temaet for den første sendingen er juridiske avtaler mellom gründer og investor.

Ødeleggende

De fleste SMB’ere er avhengig av investeringskapital og driftskapital. Etter hvert som man vokser, vil behovene for slik kapital vokse tilsvarende. I en økt teknologisert verden vil ofte startkostnadene medføre at SMB’ere er avhengige av å få med seg investorer fra en tidlig fase.

Vi opplever imidlertid til stadighet at dette skjer uten at det er inngått noe omfattende avtaleverk. Dette kan vise seg å være svært ødeleggende på sikt.

Mange SMB’ere har dessverre erfart at slike investorer har urealistiske forventninger. De tenner på en god ide og investerer, men de aner ikke hvor mye som kreves for å lykkes eller hvor lang tid det kan ta.

Resultatet blir ofte en knute på tråden mellom gründeren og investoren etter en tid.  For en bedriftseier som har lagt sjelen sin i å utvikle en bedrift vil en konflikt som dette fort kunne oppleves direkte demotiverende og ødeleggende.

KLIKK HER FOR Å SENDE INN DITT SPØRSMÅL 

Investoren fra helvete

Noen ganger er det ikke bare slik at investor oppleves skadelig, men også at det faktisk handles skadelig ovenfor selskapets interesser. Som regel skyldes dette en manglende forståelse av hva det vil si å investere i SMB-selskaper og hva dette faktisk krever.

Det gjør at mange SMB’ere sitter igjen med et inntrykk av å ha møtt på «investoren fra helvete». På den annen side er det også SMB’ere som opplever å få ekte «engelinvestorer». Noen investorer føler også berettiget eller uberettiget at de blir misbrukt av SMB’erne.

Send oss dine spørsmål innen 14. juni klokken 13.00

PS: Vi kan ikke garantere at vi får tid til å besvare alle spørsmål. Spørsmål som sendes inn vil bli anonymisert.

Les mer om hvordan SMB juristene hjelper våre medlemmer

 

Del:
Untitled Document