- Fagnettsted for SMB sektoren

Rekordmange nye bedrifter

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Rekordmange nye bedrifter

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

«Antall nyetableringer økte med 4,2 posent fra andre kvartal i fjor til i år, viser ferske tall fra SSB. Trolig har det aldri blitt skapt så mange nye bedrifter før i Norge. Tallene er ikke overraskende, mener administrerende direktør i Bedriftsforbundet, Olaf H. Thommessen.

 
– Våre medlemmer rapporterer om optimisme og vekst. Disse tallene avkrefter også inntrykket vi får fra politikere og media om at næringslivet i Norge i all hovedsak er basert på olje- og gassvirksomhet, som har ligget nede, sier Thommessen» til E24 Norge .
 

Fortsatt utfordringer på Sør- og Vestlandet

Selv om det er positivt med en økning i antall nyetablerere er det fortsatt urolige tider på Sør- og Vestlandet. Det må vi fortsatt ta på alvor.
– Det er imidlertid mye høykompetent arbeidskraft som har blitt ledig der nå, og det er mulig at en del i denne gruppen har valgt å starte egen virksomhet, sier Thommessen.
 

Holdningsendring til gründere og forenkling kan ha bidratt

Thommessen tror også at holdningsendringer i samfunnet kan ha vært med på å gjøre det lettere å starte for seg selv.
– I dag er det å være gründer en hedersbetegnelse, men slik var det på ingen måte for en ti-femten år siden.
Myndighetene har de siste årene gjort flere grep for å gjøre det enklere å drive egen virksomhet, og Thommessen tror at reduksjon av aksjekapital kan ha gjort det lettere å starte opp bedrift. Også skatterapporteringen har blitt mye enklere, mener Thommessen:
–  Jeg håper imidlertid ikke det er slik at folk starter opp egen bedrift, kun fordi det er blitt lettere å fylle ut skjemaer. Jeg tror imidlertid at akkurat denne faktoren kan ha gjort terskelen lavere for dem som ønsker å starte opp en virksomhet ved siden av vanlig jobb.
Teksten er hentet fra intervjuet med Olaf Thommessen på E24[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

Bli SMB medlem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.