I lys av coronavirus-situasjonen stoppes bruken av tvangsmulkt midlertidig. Det opplyser Skatteetaten i en pressemelding tirsdag.

Les også: Fare for konkurs i 4 av 10 småbedrifter

Skattedirektør Hans Christian Holte

Skatteetaten stopper automatisk tvangsmulkt for alle arbeidsgivere og andre som leverer a-melding. Det betyr at arbeidsgivere ikke blir sanksjonert hvis a-meldingen leveres etter fristen. I første omgang stoppes tvangsmulkt for a-melding med leveringsfrist 5. mars

– Det er krevende tider for store deler av næringslivet som nå opplever bortfall av inntekter. Vi tar derfor initiativ til å stoppe tvangsmulkt midlertidig, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en kommentar.

Viktig beslutning

Helt siden starten av den corona-krisen har SMB Norge vært tydelig på at tvangsmulk-ordningen er noe som bør lempes på. Jørund Rytman, som er leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge, er svært glad med vedtaket.

Jørund Rytman, SMB Norge

– Vi er veldig fornøyd med at Skatteetaten nå har lyttet til oss og dropper tvangsmulkt midlertidig for a-meldingen, mva-melding og forsinket skattemelding for personlig næringsdrivende og aksjeselskap, sier Rytman og viser til SMB Norges sine tidligere innspill og krav om lettelser og krisepakker.

– Jeg savner imidlertid også at Skatteetaten ser igjennom fingrene for de som er sent ute med innlevering av aksjonærregisteroppgaven, legger han til.

Les også: Unngå permitteringer – betal for kompetanseheving

Riktige opplysninger

Skattedirektør Hans Christian Holte håper imidlertid at så mange bedrifter som mulig likevel prioriterer å levere korrekte a-meldinger innen fristen.

– Selv om tvangsmulkt stoppes midlertidig, ber vi arbeidsgivere likevel gjøre det de kan for å levere korrekte a-meldinger innen fristen. På den måten sikres det at ansatte har oppdaterte og riktige opplysninger hvis de for eksempel trenger ytelser fra det offentlige i denne perioden, sier Holte.

Mer å gå på

Rytman i SMB Norge håper at Skatteetaten fortsetter å se på muligheter til å hjelpe bedriftene gjennom den krevende situasjonen som har oppstått.

– Jeg skulle ønske at Skatteetaten også kunne se igjennom fingrene for de som er sent ute med innlevering av aksjonærregisteroppgaven. I tillegg burde de ha gått ut og sagt de vil være fleksible med nedbetalingsordninger og nedsettelser av allerede ilagt tvangsmulkt for små bedrifter for tidligere år, foreslår Rytman.

SMB Norge

Selvstendig næringsdrivende? Her er krisetiltakene som hjelper deg!

Del:
Untitled Document